عیب یابی توسط چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون در برند سونی
خرابی چشمک زدن پاور تلویزیون یکی از مشکلات پر شایع در برند سونی است. در صورت خرابی چراغ پاور با نمایندگی تعمیرات تلویزیون در تهران تماس بگیرید. در ادامه این مطلب با کمک کارشناسان تکنیک TV به سراغ علت چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون در برند سونی و روش های حل این مشکل می پردازیم.
هر برندی دارای امتیاز های مخصوص خود است به عنوان مثال در برند تلویزیون Sony دو امتیاز بارز آن نسبت به دیگر برند ها در ارائه خدمات پس از فروش و نمایندگی تعمیر تلویزیون، دوم تشخیص ایراد و مشکل تلویزیون در مدت کوتاه است. در حالی که تلویزیون شما با مشکلی مواجه شود و قطعه ای در آن خراب شود، سیستم عیب یابی داخلی در آن تلویزیون را خاموش می کند. بعد از خاموشی تلویزیون سونی، چراغ های پاور آن شروع به چشمک زدن می کنند. اگر در یک مدت ثابت تعداد مشخصی تلویزیون شما چشمک بزند و این عمل در تین مدت تکرار شود، عیب و ایراد آن شناسایی و قابل حل است.
تعداد چشمک ها
این یکی از بهترین امتیاز های برند سونی نسبت به دیگر برند ها است. عیب یابی داخلی تلویزیون سونی برای هر قطعه تعداد مشخصی چشمک می زند. چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون سونی بعد از خاموش شدن شروع می شود. لامپ پاور به صورت نور قرمزی شروع به چشمک زدن می کند. در یک بازه ثابت مقدار مشخصی چشمک زده می شود. به عنوان مثال 4 بار چشمک زده و 3 ثانیه خبری نیست و دوباره 4 بار چشمک می زند. برای حل مشکلات خود تلویزیون خود را به نمایندگی تعمیرات تلویزیون، تکنیک TV بسپارید.
این چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون سونی، تعداد آن در مدل های مختلف از 2 تا 22 عدد متفاوت است. در برخی از مدل ها این تعداد یکسان است ولی هر مدل دارای یک نقشه فنی بوده که باید به دفترچه راهنمای آن مراجعه کرد. این دفترچه و تعداد چشمک ها ابتدا در دست تعمیرکار در بخش خدمات پس از فروش می باشد. در این جدول تعداد چشمک ها، نوع مدل و ایراد تلویزیون سونی در آن درج شده است. چشمک زدن چراغ پاور در تلویزیون Sony دارای فنی خاص است که باید به نمایندگی تعمیرات تلویزیون تکنیک TV بسپارید تا در کوتاه ترین زمان مشکل شما حل شود.
در این قسمت یک مثال برای شما عرض می شود، در صورتی که تلویزیون سونی مدل LCD و یا LED تعداد 5 چشمک بزند، خرابی چراغ پاور، برد تیکان و پنل را نشان می دهد. در اکثر مدل های تلویزیون سونی اگر 2 چشمک زده شود، مشکل تلویزیون شما خرابی برد پاور است.
بهترین روش در عیب یابی توسط چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون در برند سونی این است که از راهنمای دفترچه به درستی استفاده شود. یک متخصص تعداد چشمک ها را با دفترچه مطابقت داده و از روی آن مشکل تلویزیون را شناسایی می کند.
علت چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون در برند سونی به متخصص کمک می کند تا مرحله تعمیر به حداقل برسد. در حالت کلی این سیستم عیب یابی داخلی به نمایندگی تعمیرات تلویزیون کمک شایانی می کند. این را باید دانست که در موارد زیادی این سیستم عیب یابی درست عمل می کند و در برخی موارد با مشکل مواجه می شود؛ یعنی جای خرابی قطعه را به تعمیرکار اشتباه نشان می دهد و در صورتی که آن قطعه کامل درست کار می کند. با گذر زمان و روشن ماندن طولانی مدت تلویزیون سونی، شناسایی عیب و ایراد سخت تر می شود.
جدول شناسایی مشکلات تلویزیون Sony
جدول شناسایی مشکلات تلویزیون Sony دارای همه مشکلات و عیب های است که احتمال می رود در تلویزیون شما رخ دهد. مثل خراب شدن بک لایت و یا از کار افتادن مین برد تلویزیون. ستون اول در این جدول تعداد چشمک ها را نشان می دهد. در تلویزیون های مدل LED تعداد چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون بین 2 تا 8 عدد چشمک است.
در قسمت دیگر جدول شمارش تعداد چشمک ها را در تلویزیون سونی نشان می دهد. این شمارنده در یک بازه ثابت تعداد چشمک ها را می شمارد. در حالت پایدار و سالم این شمارنده عدد صفر را نشان می دهد. این جدول علاوه بر داشتن یک نقشه فنی دقیق، می توان توسط خود تلویزیون نیز به ان دسترسی داشت. برای اینکه به جدول شناسایی در تلویزیون سونی دسترسی داشته باشید باید مراحل زیر را انجام دهید:
تلویزیون را با ریموت کنترل خاموش کنید (حالت استندبای). در ادامه کلید های که در زیر آمده به صورت پشت سر هم فشار دهید (این کلید ها روی کنترل مشخص هستند).
DISPLAY – 5 – (+VOLUME) – POWER ON
در صورتی که به درستی این مراحل را انجام دهید جدول و راهنمای فنی برای شناسایی مشکل تلویزیون شما قابل مشاهده است. در صورت خروج از این جدول روی کلمه Home کلیک کنید تا خارج شوید. در مدل های قدیمی تلویزیون سونی برای خروج از دفترچه راهنمای فنی، کافی بود تلویزیون را خاموش کنید و بعد از چند دقیقه که گذشت، آن را روشن نمایید.
در ادامه مقاله به تعدادی از پرکاربردترین تعداد چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون و شناسایی مشکل در نمایندگی تعمیرات تلویزیون اشاره خواهیم داشت.
2 بار چراغ پاور چشمک بزند
علت چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون در این حالت به خاطر خرابی برد پاور است. 2 بار چراغ پاور چشمک بزند در تلویزیون سونی، دفترچه راهنما سیستم به عنوان خرابی برد پاور مشخص می شود. معمولا در این حالت یکی از ولتاژ های خروجی برد پاور قطع شده است و تلویزیون سونی شما دو بار چشمک می زند.
در تلویزیون LCD سونی و بعضی از مدل های LED برد پاور به صورت جداگانه و در داخل وجود دارد. در برخی از مدل ها مانند W از یک منبع تغذیه خارجی مانند آداپتور استفاده می شود.
3 بار چراغ پاور چشمک بزند
در این حالت بیشترین خرابی ها به سمت برد پاور و مین برد تلویزیون است. با نگاهی اجمالی به نمایندگی تعمیرات تلویزیون در تکنیک TV می توان متوجه شد که علت چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون در سه بار چشمک خرابی در مین برد است. تجربه به همه کارشناسان تعمیرات تلویزیون سونی آموخته که به تعداد چشمک ها بسنده نکنند و شناسایی ایراد را به صورت اصولی انجام دهند.
4 بار چراغ پاور چشمک بزند
دلیل چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون در این حالت به سمت برد درایور و مین برد ها است. برد درایور قطعه ای است که در بک لایت به کار رفته است. مین برد در این حالت احتمال بالا خرابی در سمت نرم افزاری دارد. این تعداد برای هر مدلی در تلویزیون سونی صورت نمی گیرد. برای آن مدل هایی که برد درایور آن به صورت LED Board و جداگانه در بک لایت تعبیه شده است. قسمت منبع تغذیه را نیز یک چک کنید.
5 بار چراغ پاور چشمک بزند
چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون برای 5 بار یکی از شایع ترین حالت ها است. این مشکل به خاطر خرابی در برد تیکان و آسیب دیدن صفحه نمایشگر تلویزیون سونی در هر مدلی است. این نشانه از ابتدا در عیب یابی خودکار در تلویزیون های سونی وجود داشت و نشان می داد که با 5 بار چشمک زدن عیب در کدام قسمت تلویزیون است.
تلویزیون CRT: خرابی در برد RGB و آسیب دیدن لام های تصویر نمایشگر
تلویزیون LED و LCD: آسیب در صفحه نمایش تلویزیون و خرابی برد تیکان
علت عمده در چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون برای 5 بار، پنل تلویزیون سونی شما آب خورده است و آسیب به سمت برد تیکان و فلت های صفحه نمایش است.
6 بار چراغ پاور چشمک بزند
خرابی چراغ پاور در تلویزیون هوشمند از مدل ال سی دی و یا ال ای دی به خاطر آسیب دیدن بک لایت است. در گذشته در مورد کاربرد و عملکرد بک لایت و نقش اصلی آن در تلویزیون ها صحبت شده است. یکی از تفاوت ها در بین برند سونی با برند های معتبر دیگر مانند سامسونگ در این است که کاربر مشکل تلویزیون خود را با چشم مشاهده می کند ولی در تلویزیون سونی فقط چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون قابل مشاهده است.
به عنوان مثال در تلویزیون سامسونگ در صورتی که بک لایت آسیب ببیند بخشی از تصویر تار می گردد و یا وقتی صدا در تلویزیون نیست این مشکل به صورت عینی قابل مشاهده است. در تلویزیون سونی در صورت به مشکل خوردن، فقط چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون قابل مشاهده است. با شمارش این تعداد و راهنمایی از دفترچه فنی می توان این مشکل را عیب یابی کرد.
بک لایت ها در تلویزیون ها داری دو قسمت مهم است: اول لامپ بک لایت و دوم برد آن است.
8 بار چراغ پاور چشمک بزند
اگر تلویزیون سونی شما 8 بار چراغ پاور آن چشمک بزند، در قسمت صدا به مشکل برخورده است. این مشکل در تلویزیون سونی به علت کیفیت بالا محصولات و قطعات به ندرت دیده می شود.
13 بار چراغ پاور چشمک بزند
علت عمده در چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون در این حالت به خاطر آسیب دیدن لامپ های فلورسنت است. این نشان می دهد که تلویزیون های نسل جدید با این مشکل سروکار ندارند و تنها برخی از مدل های LCD تلویزیون سونی که در بخش بک لایت آن از لامپ های فلورسنت به کار رفته است، به ایراد بر می خورد.
یعنی از معروف ترین مدل های برند سونی که با این مشکل بر می خورد و چراغ پاور آن 13 بار چشمک می زند، مدل X350 است. این مدل با آسیب دیدن در بخش بک لایت خود به خاطر لامپ فلورسنت 13 بار چراغ پاور چشمک می زند.
لیست شناسایی مشکلات تلویزیون سونی
تلویزیون های سونی دارای دو نوع منو هستند؛ کهعبارتند از:
· منوی عیب یابی داخلی (دفترچه راهنمای فنی برای شناسایی مشکلات و ایرادات)
· منوی خصوصی (اطلاعات و تنظیمات مهم تلویزیون وجود دارد که دسترسی کاربر به آن غیر ممکن است.)
لیست شناسایی ایراد ها در تلویزیون سونی عبارتند از:
بخش اول ) ایراد های متداول تلویزیون طبق قطعات درون آن و تعداد چشمک ها در مورد هر عیب قرار گرفته است.
بخش دوم ) در روبروی هر عیب یک شمارنده وجود دارد که در صورت نداشتن مشکل برابر صفر است. در حالتی که تلویزیون به مشکل برمی خورد و چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون شروع می شود، شمارنده تعداد آنها را در یک بازه ثابت می شمارد.
برای دستیابی به لیست شناسایی ایراد ها در تلویزیون سونی، کلید های زیر را کلیک کنید:
DISPLAY — 5 — (+ CHANNEL) —POWER ON
کلید ها به ترتیب و بدون هیچ وقفه ای باید فشار داده شود. زمانی که تلویزیون در حال خاموش شدن است با کمک کنترل تلویزیون این کلید ها را فشار دهید. در صورت درستی کار شما، تلویزیون روشن شده و دفترچه راهنما را به شما نشان می دهد.
برای خارج شدن از این حالت، اگر تلویزیون قدیمی است آن را خاموش کنید و در صورت اینکه مدرن است روی کلمه Home کلید نمایید.